Kunstudstilling i KulturArkaden 9. juni - 30. juli

Fernisering fredag den 9. juni kl. 16.
Finn Andersen Designer, grafiker, keramiker og billedkunstner udstiller i KulturArkaden.

Finn Andersen er født 1942 i København. Sine sommerferier tilbragte han ved den jyske vestkyst, hvor han begyndte at samle ting på stran- den. Sin uddannelse som grafiker og designer fik han på Kunsthåndværkerskolen og på Grafisk Højskole ved Eli Reimer i København.
Design og grafik var hans hovedinteresse i 1960erne. Han har bl. a. arbejdet for Postvæsenet og tegnet frimærker, og grafikken har fortsat hans store interesse. Han kalder det selv “Visuel kunst til brug…”.
I begyndelsen af 1990erne begyndte Finn Andersen med en teknik, der også kan betegnes som keramisk grafik, idet udskårne motiver trykkes ind i det våde ler. Når det er tørt, dekoreres det med glasurfarver og brændes flere gange. I det hele taget er Finn Andersen en meget eksperimenterende, alsidig kunstner, og han har også sideløbende beskæftiget sig med egentlig billedkunst. Mange af hans ‘assemblager’ har deres udgangspunkt i fund på stranden, som er blevet samlet i fantasifulde, bemalede collager. Og alle kender stenen “Velkommen til Møn”, der er opstillet lige ved Mønbroen. Hans grafiske uddannelse hos Eli Reimer og samarbejdet med bogtrykker Henry Thejls har fulgt ham hele tiden. Det viser hans respekt for god typografi. Finn var medlem af IDD (Industrielle Designere) 1973-1997. Han er nu medlem af Grafisk Værksted i Næstved (fra 2005) og BKF (Billedkunstnernes Forbund (fra 2009). Han har deltaget i mange gruppe- og kollektivudstillinger og har haft en række separatudstillinger. Kunstforeningen glæder sig til at vise et bredt udsnit af hans værker i KulturArkaden og arrangerer et atelierbesøg hos ham den 2. september.

Ingen kommentarer: